Хлебчета с пармезан и риган
Hlepčići sa parmezanom i origanomBread Buns with Parmesan and Oregano
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета с пармезан и риган

Хлебчета с пармезан и риган

Краси А.С.Краси А.С.
Чирак
3831393312
Хлебчета с пармезан и риган1 / 2
14/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Почетно място на трапезата за тези уникални хлебчета с пармезан и риган"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме млякото, което трябва да бъде леко затоплено със захарта и маята. Тази смес оставяме да престои около 15 минути.

В друга купа се смесва брашното със солта.

Прави се кладенче и добавяме зехтина и сместа с маята. Постепенно се добавя и водата, която трябва да бъде топла. Месим тестото и ако се налага, добавяме още брашно или вода. Тестото трябва да втаса около 40 минути.

В друг съд се смесват настъргания на ситно пармезан и ригана.

От тестото се оформят топки. Всяка топка се разточва и я поръсваме с пармезана и ригана. Отново си я оформяме на топче.

Готовите топки се редят в намазнена тава и отново престояват около 30 минути. Преди да сложим във фурната ароматните хлебчета, мажем с яйцата. Печем на 180 градуса за около 30 минути в предварително загрята фурна хлебчетата с пармезан и риган.

Поднасяме хлебчетата с пармезан, докато са още топли към вкусни ястия за обяд или вечеря. А защо не и за закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: