Пухкав козунак с шоколад

Кирилова452Кирилова452
Новак
30
3
18/03/2020
"Трябва да си майстор, за да овладееш тънкостите на козунака - започнете опитите с този, няма да съжалявате "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 445
  • Преглеждания за месеца4444
  • Преглеждания за седмицата184
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля леко и в него се разтваря маята с малко захар и брашно. Оставя се да шупне.

През това време брашното се пресява два пъти.

Прави се кладенче в него и се добавят разбитите яйца, олиото, маста, захарта ванилията и маята.

Важно е захарта да е точен грамаж. Замесва се меко тесто за козунак. Оставя се да почине 15 мин и се разрязва на три топки.

Всяка топка се разточва на елипса, маже се с течен шоколад и се навива на фитил.

Трите фитила се оплитат на плитка, плетеният козунак се слага в намазана с масло тавичка и така приготвеният козунак с шоколад се оставя на топло да втаса.

Пухкавият козунак с шоколад се маже се с жълтък, поръсва се с захар и се пече на 160°C около 45 мин.

Вместо шоколад може да използвате локум, стафиди, мармалад или друга плънка по ваше желание.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Georgievaiv
Georgievaiv
19.03.2020 07:18
Изглежда превъзходно! Ще
го пробвам!
0
0