Запеканка с коприва

Краси А.С.Краси А.С.
Чирак
37
275
90
143
19/03/2020
"Кой да предположи, че тази запеканка с коприва може да бъде толкова вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 843
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Запеканки

Начин на приготвяне

Копривата се измива, почиства и сварява.

Загряваме олиото и добавяме нарязания на ситно лук, чесън, чушка.

След като омекнат, прибавяме към тях сварената коприва, настъргания домат, оризът и овкусяваме с подправките.

След като оризът се позапържи, доливаме малко водичка и оставяме да заври.

Когато оризът е леко сварен, сваляме от котлона и изливаме сместа за нашата запеканка в тавичка. Разбиваме яйцата и ги прибавяме към тавата.

Зеленчуковата запеканка се пече около 20 минути на 180 градуса.

Малко преди да е готова, върху запеканката с коприва настъргваме кашкавала.

Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
13.50 лв.
Виж ››

Домашната здравословна храна вече е нещо напълно постижимо с квадратната огнеупорна тава за готвене. С нея може да приготвяте месни и зеленчукови ястия, да ги съхранявате във фурната или в хладилника. В огнеупорната тава може да приготвяте и любими десерти за цялото семейство - ще останете изключително доволни от резултата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар