Свинско по тракийски със зелен лук и чесън

23/03/2020
"Свинско по тракийски с чесън и лук - апетитна идея за обяд или вечеря "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 971
  • Преглеждания за месеца271
  • Преглеждания за седмицата534
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тазитрадиционна манджа със свинско задушете месото в половината от мазнината с нарязания на дребно лук, докато месото побелее.

Поръсете с червен пипер и сол, добавете дафиновия лист и пипер, а след това залейте месото с бульон или вода, колкото да го покрие.

Оставете да ври под похлупак на тих огън.

Бланширайте перата на лука с нарязания чесън в гореща подсолена вода, докато омекнат. Отцедете ги и ги добавете заедно с оцета в тигана.

Продължете да задушавате, докато свинското се сготви.

Добавете размитото с вода брашно, разбъркайте и оставете свинското по тракийски да покъкри на тих огън - 10-ина минути.

Поднесете свинското по тракийски със зелен лук и чесън с кисело мляко, размесено с магданоза и останалия джоджен.

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар