Начин на приготвяне
За тазитрадиционна манджа със свинско задушете месото в половината от мазнината с нарязания на дребно лук, докато месото побелее.
Поръсете с червен пипер и сол, добавете дафиновия лист и пипер, а след това залейте месото с бульон или вода, колкото да го покрие.
Оставете да ври под похлупак на тих огън.
Бланширайте перата на лука с нарязания чесън в гореща подсолена вода, докато омекнат. Отцедете ги и ги добавете заедно с оцета в тигана.
Продължете да задушавате, докато свинското се сготви.
Добавете размитото с вода брашно, разбъркайте и оставете свинското по тракийски да покъкри на тих огън - 10-ина минути.
Поднесете свинското по тракийски със зелен лук и чесън с кисело мляко, размесено с магданоза и останалия джоджен.
Добър апетит!