Домашен патешки бульон

Домашен патешки бульон

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
319
2k
1k
612
3
24/03/2020
"Ето как да си приготвите домашен патешки бульон"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете с вода патешкото месо, сложете в тенджера със студена вода и сложете на силен огън.

Нарязваме на едри парчета моркови, лук и целина.

Щом водата заври, отстранете пяната всеки път, когато се появи.

Когато спре да се пени бульонът, намалете степента на котлона и добавете зеленчуци. Покрийте с капак и гответе за 40-60 минути.

След 40-60 минути добавете към приготвения бульон дафинов лист, черен пипер, сол на вкус.

Разбъркайте и оставете за още 20 минути.

Извадете месото и зеленчуците от бульона.

Прецедете патешкия бульон няколко пъти.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар