Домашен патешки бульон

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
297
2k
1k
451
3
24/03/2020
"Ето как да си приготвите домашен патешки бульон "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо205
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете с вода патешкото месо, сложете в тенджера със студена вода и сложете на силен огън.

Нарязваме на едри парчета моркови, лук и целина.

Щом водата заври, отстранете пяната всеки път, когато се появи.

Когато спре да се пени бульонът, намалете степента на котлона и добавете зеленчуци. Покрийте с капак и гответе за 40-60 минути.

След 40-60 минути добавете към приготвения бульон дафинов лист, черен пипер, сол на вкус.

Разбъркайте и оставете за още 20 минути.

Извадете месото и зеленчуците от бульона.

Прецедете патешкия бульон няколко пъти.

Бежова тенджера с декор и капак 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бежова тенджера с декор и капак 26 см
36.00 лв.
27.72 лв.
Виж ››

Тенджера, която няма причина да нямате в кухнята. Тя е с незалепващо покритие, стъклен капак, термоизолиращи дръжки. Бежовата тенджера има и още предимства, но ще оставим на вас да ги откриете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар