Домашен патешки бульон

Аника ВойтАника Войт
Готвач
166
704
485
297
24/03/2020
"Ето как да си приготвите домашен патешки бульон "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо109
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете с вода патешкото месо, сложете в тенджера със студена вода и сложете на силен огън.

Нарязваме на едри парчета моркови, лук и целина.

Щом водата заври, отстранете пяната всеки път, когато се появи.

Когато спре да се пени бульонът, намалете степента на котлона и добавете зеленчуци. Покрийте с капак и гответе за 40-60 минути.

След 40-60 минути добавете към приготвения бульон дафинов лист, черен пипер, сол на вкус.

Разбъркайте и оставете за още 20 минути.

Извадете месото и зеленчуците от бульона.

Прецедете патешкия бульон няколко пъти.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар