Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гювеч»Телешки гювеч по шопски

Телешки гювеч по шопски

станимира караджовастанимира караджова
Готвач
1207302578101
Телешки гювеч по шопски
Снимка: станимира караджова
2 / 3
30/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
390 мин.
Порции
8
"Телешки гювеч по шопски - чудно мезенце или основно хапване"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • пресен лук - 1 вр.
  • морков - бр.
  • домат - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • грах - 200 г
  • картофи - 1 к.
  • сол - на вкус
  • олио - 100 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на кубчета телешко месо овалваме в брашно и запържваме, докато се зачерви, за да се запечата.

Всички зеленчуци ги почистваме, измиваме добре и нарязваме на ситно, картофите - малко по-едро.

В глинен гювеч слагаме запърженото месо, нарязаните чесън, лук, морков, нарязаните картофи и чушка, прибавяме грах, сол на вкус, настърган домат, червен пипер и водата за нашия селски гювеч.

Прибавяме олиото, покриваме с фолио гювеча с телешко и пъхаме в студена фурна за около 4 часа на 150°C.

Хапвайте си сладко с този телешки гювеч по шопски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: