Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с ориз, гъби и праз

Пълнени чушки с ориз, гъби и праз

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Пълнени чушки с ориз, гъби и праз2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусни чушки с любима плънка"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 150 г
  • праз - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от дръжките и семенната част. Измийте добре и осолете чушките отвътре.

В тиган със загрята мазнина запържете на дребно нарязаните гъби и праз и добавете добре измития ориз към тях.

Гответе, като разбърквате непрекъснато. Овкусете с подправките и добавете 1 ч.ч вода.

Гответе, докато оризът набъбне, след това дръпнете тигана на страна, за да се охлади плънката.

Може да добавите и натрошено сирене към плънката за пълнените чушки, ако желаете.

Чушките напълнете с малка лъжичка и потопете отвора отгоре в брашно. Надупчете чушките на места с нож.

Подредете постните пълнени чушки в тавичка и ги залейте до средата с топла вода. Поръсете малко подправки върху тях за допълнителен вкус и аромат.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 - 45 минути.

Когато пълнените чушки с ориз, гъби и праз се изпекат и хванат кафеникав загар от едната страна, внимателно ги обърнете да се изпекат и от другата страна)

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: