Начин на приготвяне
Почистете чушките от дръжките и семенната част. Измийте добре и осолете чушките отвътре.
В тиган със загрята мазнина запържете на дребно нарязаните гъби и праз и добавете добре измития ориз към тях.
Гответе, като разбърквате непрекъснато. Овкусете с подправките и добавете 1 ч.ч вода.
Гответе, докато оризът набъбне, след това дръпнете тигана на страна, за да се охлади плънката.
Може да добавите и натрошено сирене към плънката за пълнените чушки, ако желаете.
Чушките напълнете с малка лъжичка и потопете отвора отгоре в брашно. Надупчете чушките на места с нож.
Подредете постните пълнени чушки в тавичка и ги залейте до средата с топла вода. Поръсете малко подправки върху тях за допълнителен вкус и аромат.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 - 45 минути.
Когато пълнените чушки с ориз, гъби и праз се изпекат и хванат кафеникав загар от едната страна, внимателно ги обърнете да се изпекат и от другата страна)
Добър апетит!