Постна пухкава питка

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
445
3k
723
2k
2
03/04/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 898
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 700 кг
  • прясна мая - 1/3 кубче
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • оцет - 1 к.л.
  • лимонада - 300 мл
  • вода - 100 мл
* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата със захарта и 2 с л брашно.

Брашното се пресява, прави се кладенче и се сипва шупналата мая.Добавят се всички съставки и се замесва хубаво меко тесто.

Покрива се с кърпа и са оставя да втаса за 20 минути. Премесва се отново, дели се на шест равни части.

Всяка се оформя на малка питка. Подреждат се в тава върху намаслена хартия за печене.

Отгоре се маже с кашичка от 2 супени лъжици олио, 1 кафена лъжичка сол и две супени лъжици брашно.

Пече се на 180 градуса за 30-35 минути. Постната пухкава питка е готова.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар