Начин на приготвяне
В тиган загрейте чашка зехтин и пуснете наситнените лук и скилидка чесън.
Запържете за кратко след което добавете натрошенните наденички, нарязаните гъби, овкусете с щипка пресен розмарин и щипка черен пипер и полейте с 3-4 с.л. бяло вино.
Захлупете съда и гответе около 10 мин. или докато остане на мазнина.
В малка тенджерка разтопете кравето масло. Запържете 1 с.л. с връх брашно и излейте прясното мляко. Посолете. Бъркайте бешамела докато се сгъсти. Към готовия бешамел добавете запържената плънка и щипка настъргано индийско орехче.
В тенджера налейте около 800 мл. студена вода, изсипете качамака, добавете щипка сол.
Сложете тенджерата на котлон и започнете да бъркате докато качамакът започне да се отделя от стените. Това става след около 30 мин.
Със зехтин намажете дъното и стените на кръгла тавичка 22 см. Изсипете от качамака.
Подравнете. Изсипете от качамака в шприц. С него оформете висок борд по стените на тавата.
Изсипете плънката, а върху нея все с помощта на шприц направете решетка. Оставете качамака за 1 час на студено преди да го нарежете и поднесете готовия солен пай.
Да ви е сладко! Кростатата полента е мнотго ефектна.