Плодов сладкиш с компот от круши

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
752
3k
4k
830
2
05/04/2020
"Плодов сладкиш с компот от круши за добро настроение "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • круши от компот - 1 ч.ч. ситни парченца
  • сок от компот - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • кафява захар - ½ ч.ч. може и повече
  • хлебна сода - 1 ч.л.
  • царевично брашно - 1 ч.ч. фино
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Компотът от круши е домашно приготвен с обелени и нарязани на средни парчета плодове.

В купа разбъркваме яйцата с кафявата кристална захар и шарлана. Добавяме содата, ароматизираме с ванилията и наливаме сока от компота.

Пресяваме пълнозърнестото и царевичното фино брашно през сито и постепенно ги сипваме към сместа, разбърквайки с телена бъркалка, до получаване на гладка „пишеща” хомогенна консинстенция.

Намазваме с шарлан малка кръгла тавичка (около 25 см диаметър) и поръсваме с царевично брашно.

Разстиламе половината от сместа за сладкиша, поръсваме крушите от компота – нарязани на още по-ситни парченца) и разпределяме равномерно отгоре и втората част от течното тесто, така че да няма плодчета на повърхността.

Печем плодовия сладкиш на 180 градуса за около 25-30 минути.

По желание поднасяме с плодов сок от пресни круши или смлян компот на нектар.

Изумително лесен плодов сладкиш с компот от круши за нежна следобедна закуска!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар