Царски Козунак

09/04/2020
"Толкова е величествен, че никога не бихме се усъмнили в името на този Царски Козунак "
Приготвяне240 мин.
Готвене30 мин.
Общо270 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 367
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на хлебопекарната сложете прясното мляко, яйцата, захарта, кората от лимон и портокал, ванилията, солта и Бейлиса.

Отгоре изсипете брашното, а върху него натрошете маята. Задайте програма тесто и изчакайте всички продукти да се смесят добре.

Щом тестото за козунака е готово, налейте на тънка струя и по малко количество олиото и кравето масло.

Изчакайте да поеме количеството и налейте отново. Затворете капака и оставете да свърши програмата.

След изтичане на времето задайте отново същата програма. Изчакайте още 1.5 часа или докато свърши времето.

Извадете и оформете козунака, като го сплетете на плитка. Сложете плънка по желание - стафиди, орехи, бадеми.

Поставете козунака в тавичка, застлана с хартия за печене и оставете още веднъж да втаса.

Намажете с олиото, прясното мляко и жълтъка.

Поръсете със захар, орехи - каквото имате.

Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.

Извадете и оставете вашия Царски козунак да изстине.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Марияна Петрова Иванова
Благодаря!
1
0
Мария Божилова
Много точна рецепта, козунаците станаха много вкусни.
1
0