Начин на приготвяне
Активирайте маята в 100 мл топло мляко, 2 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно. Разбийте яйцата със захарта, млякото и ароматите.
Замесете тесто като постепенно вмъквате олиото, меси се дълго време до хубаво еластично тесто. Оставете да втаса след което разделете на 4 или 5 топки.
Разточете ги на еднакви обли кори и започнете да мажете първата с шоколад, слагате втората отгоре и така всички без последната.
Разрязвате ги на 10 части като 2 срещуположни режете по средата и свивате отдолу, а другите 3 от страни усуквате в една посока.
От снимката ще ви стане ясно и лесно ще се ориентирате как да оформите питката с шоколад.
Оставете да втаса, след което намажете пухкавата козуначена питка с разбития жълтък и поръсете със захар.
Печете козуначената питка с шоколад за Великден в загрята фурна на 160 градуса за около 40 минути.