Начин на приготвяне
В леко затопленото мляко се прибавят продуктите, като се започне с предварително разбитите яйца, а накрая брашно, колкото да стане гъста смес.
В нагорещен тиган се пържат палачинки (възможно най-тънки се правят).
Картофите и яйцата се сваряват добре и се стържат на едро ренде, както и кашкавала.
Кренвиршите се режат на тънки линийки заедно с краставичките и шунката и се объркват с останалите продукти, освен с картофите и майонезата.
Реди се така:
Палачинка, майонеза (по желание объркана с малко цедено мляко), картофи (през един пласт), поръсва се обилно с останалите продукти и така поне 10 палачинки подред.
Накрая солената торта се украсява по вкус.
Солената торта от палачинки е чудна.
Коментари