Печено агнешко с пресни билки

19/04/2020
"Ароматна чиния с агнешко с пресни билки - точно по вкуса ни "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо743
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • вода - 1 ч.ч.
  • джоджен - 3 - 4 стръка
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 равна ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се измива и подсушава.

В купа се смесва олио, сол, червен пипер и черен пипер.

Месото се намазва с получена смес.

Поставя се в намазана тава с олио заедно с клонки пресен джоджен.

Налива се чаша вода и покриваме пролетното агнешко в алуминиево фолио.

Печем в загрята фурна 180 -200°C около 2 часа.

След час и половина се открива и печем агнешкото на фурна до готовност да хване златист загар.

Сервираме печеното агнешко с пресни билки с чаша бира и пресен чесън!

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
БЛАГОДАРЯ ТАКА Е :)
0
0
Йорданка Тасева
Голяма вкусотии!
1
0