Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Пълнени великденски яйца

Пълнени великденски яйца

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Пълнени великденски яйца
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Винаги може да измислите интересни рецепти с останалите великденски яйца"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 - 8 бр. кокоши
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • майонеза - 2 - 3 с.л.
  • салам - 50 г шпеков
  • чесън - 2 скилидки
  • горчица - 1 ч.л.
  • шарена сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата, белим и разрязваме през половината.

В купа с помощта на лъжичка слагаме сварените жълтъци.

Намачкват се с вилица. Добавяме киселото мляко, майонезата и горчицата и разбъркваме добре.

Нарязваме на ситно шпековия салам и го добавяме в яйчената смес.

Пресовайте чесъна или го нарежете на ситно и го добавете в купата, разбъркайте.

С помощта на лъжичка напълнете яйцата.

Накрая поръсете пълнените великденски яйца отгоре с шарената сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: