Сочно пиле с картофи в гювеч

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Помощник Готвач
171
751
400
293
3
24/04/2020
"Днес вечерята е специална - пиле с картофки в гювеч, познат и любим вкус"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 717
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се намазва с размекнатото масло отвън и отвътре и с ръце хубаво се разнасят навсякъде подправките.

С част от картофите се пълни пилето и се слага в средата на глинен гювеч, а около него се разпределят останалите нарязани картофи, киселите краставички и чесънът (необелен).

Предварително сме поръсили картофите с подправки и сол.

Върху картофите се изсипват сметаната и доматите. Налива се малко вода около 100 мл и гювеча с пиле и картофи се слага във фурна за 2 часа.

Пече се на 170 градуса, като се слага в студена фурна, за да не се счупи гърнето.

За да стане сочното пиле с картофи в гювеч с препечена коричка, последните 30 минути се пече без капак.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар