Фокача без глутен

Фокача без глутен

Фокача без глутен
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
25/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
"Безглутена фокача - хапваме с наслада и без грам угризения"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С вилица се разбърква яйцето и меко крема сирене.

Добавя се олио, кетчуп, щипка сол, но ако е солено сиренето, я пропуснете, защото и маслините са солени.

Сипва се кисело мляко с разбита в него сода да бухне и смесваме с яйчена смес.

Последно се прибавя смляно ленено семе и бадемово брашно или друго без глутен.

Разбърква се на гъста каша и сипваме върху хартия за печене в малка тавичка 24 см.

Отгоре фокачата се гарнира с парчета маслини и листенца от мащерка.

Печем в зарята фурна 180°C за 20 минути до суха клечка.

Изважда се, прехвърляме в чиния, нарязваме и хапваме.

Вкусотия - фокача без глутен!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: