Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Жито с лапад и коприва

Жито с лапад и коприва

Жито с лапад и коприва
Снимка: Илиана Първанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ако искате обяд, който да ще държи сити дълго време, препоръчваме жито с лапад и коприва"

Необходими Продукти

  • жито - 1 ч.ч. грухана пшеница
  • лапад - 10 - 15 листа
  • коприва - ½ ч.ч. нарязана
  • джоджен - 3 стръка
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • куркума - ¼ ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - около 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме житото (грухана пшеница) няколко пъти и го сипваме във врящата вода с хималайска сол.

Измиваме прясно набраните листа от лапад, коприва и джоджен. Нарязваме ги на ситно и ги прибавяме към житото, което е почти сварено.

След като и зеленините омекнат подправяме на вкус с: кимион, червен пипер, куркума, черен пипер, шарлан, соев сос и кафява кристална захар (за омекотяване на вкуса).

Разбъркваме с дървена бъркалка, за да се овкуси и варим докато варивото се свари напълно и излишната вода се изпари (ако се налага може да добавим още малко вода при варенето). Поднасяме ястието топло.

Лесно за приготвяне – пролетно жито с лапад и коприва за един засищащ и ароматен обяд!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: