Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура с хрупкава коричка

Ципура с хрупкава коричка

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Ципура с хрупкава коричка3 / 3
03/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Представяме ви вкусен и здравословен начин за приготвяне на ципура"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • розмарин - 2 стрък
  • сол - 2 щипка
  • лимони - 1/2 бр. на резенчета
  • черен пипер - 1 щипка
  • чесън - 4 скилидки
  • краве масло - 2 с.л.
  • глазирани гъби
  • гъби - 400 г
  • вино - 50 мл
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурата е вкусна, полезна и подходяща за хора, които държат да се хранят балансирано и здравословно.

100 г прясна ципура съдържат 105 калории. Освен това рибата е богата на омега-3 мастни киселини. Компанията на розмарин е чудесен избор за нея, защото тази риба просто изисква ароматна подправка.

Това е вид риба, която може да бъде ароматизирана по много различни начини, по време на готвене се добавя малко зехтин и краве масло. Нека да започнем! Приготвянето на ципура започва, като първо почистим люспите, минаваме с нож по кожата на рибата, след това също отстраняваме вътрешностите. Измиваме рибата със студена вода и подсушаваме с кухненска хартия.

Измиваме билките, които сме подбрали, а именно - градински чай, дафинов лист, розмарин. Изберете които билки ви харесват. Наример само розмарин е достатъчен с лимон и подправки, ако нямате всички изброени.

Поставяме ги в отвора на рибата, както и резенчета лимон. Правим три прореза на горната част на всяка ципурата и поставяме малко краве масло в прорезите. Така приготвена, ципурата при печенето става с хрупкава коричка от маслото.

Печете рибата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30- 40 минути или докато всичко придобие златист цвят.

През това време си пригответе глазирани печурки на тиган с бяло вино и краве масло, които ще добавим към рибата след около 15 минути от печенето й.

Измийте гъбите и ги нарежете на ивици или цели. Загрейте маслото в тиган и добавете гъбите, гответе 10 минути, като ги разбърквате постоянно. Когато са готови, добавете бялото вино, сол черен пипер и гответе докато се изпари и глазира.

След като мине половината време от печенето на рибата, ги разпределете около рибата и запечете заедно до готовност на рибата. Ако искате да направите ястието си още по-вкусно, можете да добавите цели чери домати или зелени или черни маслини. Добавих към гарнитурата няколко сварени скариди за разкош. Добър апетит!

Приготвената по този начин риба може да се съхранява в хладилник 1-2 дни след приготвянето.

Ципурата с хрупкава коричка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Приготвих 4бр. Станаха страхотни и много вкусни с бяло вино Шардоне си ги хапнахме ???
20.06.2023 17:32