Пиде на фурна

09/05/2020
"Пиде на фурна за всички, които го обичат "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо358
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - 1 пакетче суха
  • мляко - 200 мл топло
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 1 супена лъжица
  • захар - 1 чаена лъжичка
  • сол - на вкус
  • За плънката
  • кашкавал - 300 г настърган
  • гъби - мариновани от консерва
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа. Разтворете маята в топлото мляко, прибавете захарта. След като маята шупне, излейте течността при брашното.

Добавете яйцето, зехтина и солта. Омесете меко тесто. Свийте тестото на топка, покрийте го с кърпа и оставете на топло да втаса.

Готовото тесто разделете на четири топки. От тях ще оформим турските пици.

Разточете всяка топка на правоъгълник. Свийте крайчетата към вътрешността и оформете пидетата. Надупчете дъното на всяко с помощта на вилица.

Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия.

Оставете ги за около 15 минути, за да втасат отново.

Запечете ги в загрята фурна до 200 градуса. По средата на печенето извадете тавата, поръсете всяко пиде с кашкавал, сложете от маринованите гъби и полейте с разтопеното масло. Допечете до златисто кафяво пидетата с гъби.

Рецептата за пиде на фурна е изпълнена!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар