Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа. Разтворете маята в топлото мляко, прибавете захарта. След като маята шупне, излейте течността при брашното.
Добавете яйцето, зехтина и солта. Омесете меко тесто. Свийте тестото на топка, покрийте го с кърпа и оставете на топло да втаса.
Готовото тесто разделете на четири топки. От тях ще оформим турските пици.
Разточете всяка топка на правоъгълник. Свийте крайчетата към вътрешността и оформете пидетата. Надупчете дъното на всяко с помощта на вилица.
Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия.
Оставете ги за около 15 минути, за да втасат отново.
Запечете ги в загрята фурна до 200 градуса. По средата на печенето извадете тавата, поръсете всяко пиде с кашкавал, сложете от маринованите гъби и полейте с разтопеното масло. Допечете до златисто кафяво пидетата с гъби.
Рецептата за пиде на фурна е изпълнена!