Oвчарски пай без месо

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Oвчарски пай без месо
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
10/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 1.3 кг
  • леща - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • зеленчуков микс - 250 - 300 г замразен
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • мащерка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се слага да се накисне в гореща вода или още по-добре от предишната вечер.

Картофите се измиват и сваряват, а отделно се слага да се вари и лещата.

Когато са сварени картофите, се измиват със студена вода и се оставят да изстинат.

Сварената леща трябва да не е с много вода, така че ако има доста, част от нея трябва да се излее. Прибавят се замразените зеленчуци и нарязания на дребно лук, бульона и подправките се оставят да се варят с лещата, докато и те се сварят изцяло. Това е плънката за нашия овчарски пай.

След като изстинат картофите, се обелват и слагат в купа.

Обелените картофи се намачкват на пюре. Добавя им се олио, черен пипер и сол на вкус и се разбъркват. Ако са по-сухи, трябва да се добави малко вода, за да се доближава повече до текстурата на картофено пюре.

Фурната се загрява на 200 градуса.

Когато зеленчуците са готови, плънката се изсипва в тава, а отгоре се разстила картофеното пюре.

Картофеният пай се пече във фурната, докато картофите започнат да се запичат отгоре.

Вкусен овчарски пай без месо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: