Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Грузински картофен пай с месо

Грузински картофен пай с месо

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Грузински картофен пай с месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • печурки - 400 г
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 6 бр.
  • масло - 100 г
  • брашно - 2 с.л.
  • зелен лук - 3 стръка
  • олио - 8 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се сваряват, нарязаният на ситно лук се запържва.

Гъбите и лукът се смесват. Две яйца се сваряват, зеленият лук се нарязва на ситно и се смесва с нарязаните на кубчета яйца.

Добавя се зехтин и всичко се разбърква.

Каймата се запържва до омекване. Картофите се обелват, сваряват се и се пасират.

Три яйца се разбиват с маслото, добавя се брашното, картофеното пюре и се замесва тесто.

Разделя се на две части. Едната част се слага в тавичка и се правят стенички от тесто. Върху него се разпределя каймата, отгоре – гъбите с лука.

Втората част от тестото се слага отгоре и се прищипва в краищата на вкусния солен пай.

Намазва се с разбито яйце и грузинския картофен пай с месо се пече на 180 градуса около 40 минути до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: