Сладки бели топки

Сладки бели топки

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
174
3k
552
404
13/05/2020
"Бели сладки с локум, на които всеки ще се зарадва заради усещането за едно време, което носят"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 707
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олито и водата се смесват и загряват до завиране.

Брашното се смесва със содата и се изсипва наведнъж към течността.

Бърка се до отлепване на тестото от стените. Оставя се да изстине.

От изстиналото тесто за сладки се късат малки топченца, разплескват се и в средата се поставя парченце локум и орехова ядка. Оформят се кръгли сладки.

Поставят се в тава, постелена с хартия за печене.

Сладките с пълнеж се пекат в предварително загряла фурна на 180 градуса до леко порозовяване.

Още топли сладките бели топки се овалват с пудра захар ароматизирана с ванилия.

Да ви е сладко с тези любими локумки!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар