Пиде по Аджарски

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
15/05/2020
"Една различна рецепта за Пиде по Аджарски "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 116
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода разтворете маята и захарта. Добавете киселото мляко, солта и олиото.

Разбъркайте сместа и добавяйте от пресятото брашно, замесете меко и нелепнещо тесто.

Покрийте тестото и оставете за 30 минути да увеличи обема си.

През това време си пригответе плънката, като смесите настърганите на едро ренде кашкавал, сирене и масло. Получената плънка разделете на две равни части.

Втасалото тесто разделете на 2 равни части. Върху набрашнен плот разточете всяка част на правоъгълна кора и намажете с малко олио.

Навийте на руло двата дълги края към средата и оформете лодка, като защипете краищата й. Напълнете пидетата с плънка, като я разпределите равномерно.

Поставете ги в тава покрита с хартия за печене, поставете тавата в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете за около 15 минути.

Извадете тавата, чукнете по едно яйце в средата на всяко пиде, поръсете ги с риган и върнете във фурната за около 2-3 минути, да се изпекат яйцата.

Извадете готовите пидета по Аджарски и намажете с масло тестената част.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар