Бавно печени свински гърди

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Бавно печени свински гърди
Снимка: Христинка Колева
2 / 6
17/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Бавно готвените свински гърди са определено по-различни от другите - и то във вкусния смисъл на думата"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1.5 кг
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трите вида пипер се смесват и с тях хубаво са натриват свинските гърди. По желание могат да се използват и други подправки. Месото се оставя 2 часа, за да поеме хубаво ароматите.

Поставя се в тава и леко се намазва с олио. Налива 400 мл вода и тавата се покрива с алуминиево фолио.

Гърдите се пекат 30 минути на 220 градуса. След това фурната се намаля на 180 градуса и печенето продължава още 60 минути.

Фолиото се надига внимателно и тогава месото се посолява. По желание крехкото печено свинско може да се намаже с мед.

Допича се до хубав загар и се сервират със свежа сезонна салата или друга гарнитура за месо.

Приятен апетит с бавно печените свински гърди!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: