Сиропиран кипърски сладкиш

Сиропиран кипърски сладкиш

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
515
4k
1k
1k
27/05/2020
"Невероятен сладкиш от кипърската кухня - грабвайте виличките и нападайте"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 317
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиропът трябва да е студен, а кексът - топъл. Затова, първо, приготвям сиропа от необходимите съставки за него.

След това се заемам със сиропирания сладкиш. Всички съставки постепенно разбъркам с миксера.

Пека на 170 градуса около 20-25 минути. Проверете все пак да не изгори защото бързо се пече.

Приготвям и крема, който се слага най-отгоре. Когато малко изстине, го добавя се и един пакет сметана ванилия и бъркам с миксера.

Ако не ви се занимава с крема, може само сметана, понякога и така го правя.

Сглобявам сиропирания кипърски сладкиш и украсявам по желание - в случая с кокосови стърготини от ореха и парченца ягоди.

Източник: BaHar Serif - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар