Начин на приготвяне
Сиропът трябва да е студен, а кексът - топъл. Затова, първо, приготвям сиропа от необходимите съставки за него.
След това се заемам със сиропирания сладкиш. Всички съставки постепенно разбъркам с миксера.
Пека на 170 градуса около 20-25 минути. Проверете все пак да не изгори защото бързо се пече.
Приготвям и крема, който се слага най-отгоре. Когато малко изстине, го добавя се и един пакет сметана ванилия и бъркам с миксера.
Ако не ви се занимава с крема, може само сметана, понякога и така го правя.
Сглобявам сиропирания кипърски сладкиш и украсявам по желание - в случая с кокосови стърготини от ореха и парченца ягоди.
Източник: BaHar Serif - Кулинарна мрежа