Начин на приготвяне
Сипваме брашното и солта в дълбока купа и оформяме кладенче.
Разтваряме маята в 200 мл топла вода, като към нея добавяме и захарта и брашното и оставяме за десетина минути на топло, да шупне.
Сипваме шупналата мая в кладенчето, доливаме още 200 мл топла вода и замесваме меко тесто.
От тестото оформяме топчета с размер на орех, като в центъра на всяко топче слагаме бучица сирене.
Редим топчетата в тава и ги оставяме на топло да втасат.
Когато изпълнят тавата, селските милинки са готови за печене, като преди това трябва да ги залеем с полив.
За полива разбиваме яйцата и киселото мляко, добавяме щипка сол и изсипваме заливката върху сиренките.
Слагаме ги в студена фурна и печем 30-40 минути.
Проверяваме дали топчета със сирене от едно време са изпечени, като ги пробождаме с дървено шишче, ако шишчето е чисто, значи са готови.