Пастет от дроб от треска

Пастет от дроб от треска

06/06/2020
"Този домашен пастет е в сърцето на всяка филия"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо690
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • треска - 250 г само дроб, консерва (може и пушен)
  • хляб - 4 филийки
  • лук - 2 стръка пресен, само бялата част
  • лимон - 2 бр. сока
  • зехтин - 100 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - по желание
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

1. Накиснете филийките хляб във вода за 15 минути, след това ги изстискайте хубаво от течността.

2. Сипете в каната на блендер съдържанието на консервата от дроб, бялата част на пресния лук и половината от лимоновия сок. Пуснете да се смелят, докато придобият кремообразна текстура.

3. Добавете хляб и отново пуснете хубаво да се смели всичко за няколко секунди.

4. Налейте зехтина, като в зависимост от възможностите на уреда ви, ако има отвор през него, сипвайте мазнината на тънка струйка, докато сте включили на бавна скорост. Налейте и останалия лимонов сок по същия начин.

5. Подправете пастета с черен пипер и сол, ако е необходимо. Ако ползвате пушен дроб от треска той обикновено е осолен, така че в този случай не добавяйте допълнително.

6. Можете да поднесете на момента в кремообразен вид или да сложите в кутийки и оставите да се стегне в хладилник.

Този пастет от риба е уникално ароматен и вкусен, и може да заеме почетно място на вашата трапеза при изискани поводи. Както всички рецепти с риба треска.

Добър апетит с Пастет от дроб от треска!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Erhan
Erhan
08.06.2020 12:38
Много хубава рецепта!
1
0
Йорданка Ковачева
Благодаря :)
0
0