Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Градинска яхния с пресен грах и лобода

Градинска яхния с пресен грах и лобода

Градинска яхния с пресен грах и лобода
Снимка: Илиана Първанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Отидете в градината и си наберете всички съставки, необходими за приготвянето на градинската яхния с лобода и грах"

Необходими Продукти

  • пресен грах - 1 и 1/2 ч.ч. зрънца
  • картофи - 2 бр. големи пресни
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лобода - 2 шепи пресни листа
  • щир - 2 шепи пресни листа
  • пресен лук - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка, без дръжките
  • черен пипер - 1/3 ч.л. равна
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кафява захар - 1/2 ч.л.
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л., на вкус
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - около 1 л (3 големи ч.ч.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително лесна, бърза и вкусна лятна градинска яхния с пресен грах и лобода.

В тенджерка сипваме слънчогледовото масло (шарлан) и в него сваряваме за 3 минути нарязаните лук и моркови.

Сипваме и пресните картофи, нарязани на кубчета, заедно с подправките – фина хималайска сол, кафява кристална захар (тръстъикова), черен и червен пипер, кимион и куркума.

Разбъркваме и заливаме с около 1 литър гореща вода. Веднага след като заври, изсипваме предварително изронения пресен грах, свежо набран от градината.

Добавяме измити и нарязани пресни листа лобода и щир и по половин връзка пресен лук и магданоз.

Отново разбъркваме и оставяме ароматната зеленчукова яхния да къкри 10 минути.

За сгъстяване на яхнията в отделна купичка разбъркваме 1 к.ч. царевично брашно с около 1 к.ч. топла водичка. Сипваме царевичната кашичка в ястието и разбъркваме.

Готвим нашата грах яхния още няколко минути до готовност и дръпваме от котлона.

Любима постна яхния с пресен грах и зеленчуци – свежи дарове от градината.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: