Карфиол и моркови на фурна

26/06/2020
"Нещо вкусно и здравословно - печени моркови и карфиол, поднесени с апетитен чеснов сос "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо565
  • Преглеждания за месеца259
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печени Зеленчуци

Начин на приготвяне

1. Разделете карфиола на розички. Всяка розичка разрежете на половина.

2. Моркова нарежете на кръгчета.

3. Вземете една тенджерка и я налейте до половината с вода. Сложете на котлона да заври.

4. Когато водата е завряла, пуснете в нея морковите и карфиола, за да ги бланширате за минута. Извадете ги и ги отцедете.

5. Пригответе си голяма и плитка тава. Наредете в нея зеленчуците.

6. Овкусете ги с малко сол и пипер, сипете зехтин и поръсете с щипка куркума и зеленчукова пикантина. (ако не разполагате с такава подправка, може да натрошите един зеленчуков бульон)

7. Печете зеленчуците на средна решетка във фурната на 180 градуса до готовност.

8. Поднесете ги топли. За гарниране аз добавих чеснов сос.

Карфиолът с моркови на фурна са много вкусни.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар