Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш с праскови и белтъчна глазура

Сладкиш с праскови и белтъчна глазура

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Сладкиш с праскови и белтъчна глазура3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Пухкав сладкиш с белтъчна глазура - нямаме търпение да го опитаме"

Необходими Продукти

  • краве масло - 110 г меко
  • захар - 180 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • заквасена сметана - 120 г
  • брашно - 215 г
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 2 бр.
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • праскови - 4 - 5 бр.
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото краве масло се разбива заедно със захарта до пухкавост. Прибавят се един по един жълтъците и след като са се усвоили от маслото, се добавят заквасената сметана, ванилията и настърганата кора на лимона.

Добавя се брашното, пресято с бакпулвера. Прасковите, нарязани на парченца, също се прибавят. Сместа се изсипва в тава с размер 26 см, постлана с хартия за печене.

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути.

Докато сладкишът се пече, се приготвя белтъчната глазура.

Белтъците се смесват със захарта и се поставят на водна баня. Бъркат се периодично и след като захарта се е разтопила, се отнемат от огъня и се разбиват с миксер до плътност.

Поставят се върху полуопечения плодов сладкиш с помощта на шприц или лъжица.

Невероятният сладкиш с праскови се връща във фурната за още 20 минути.

Изважда се заедно с хартията и се охлажда върху решетка.

Да ви е сладко с този разкошен сладкиш с праскови и белтъчна глазура!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: