Пиле Полини

Христинка КолеваХристинка Колева
Чирак
108
2k
407
188
07/07/2020
"Пилешка гозба за цялото семейство "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 710
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 450 г
  • пилешкии дробчета - 400 г
  • лук - 2 големи глави
  • печени пеперки - 5 бр.
  • гъби - 200 г
  • бяло вино - 300 мл
  • дафинов лист - 1/2 бр.
  • черен пипер - зърна
  • сол
  • олио
  • магданоз
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • пушен червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на полумесеци, гъбите - на филийки, а чушките - на ленти.

Олиото се налива в тенджера и се загрява. Прибавят се зеленчуците и се задушават до тяхното омекване.

Прибавят се пилешкото месо, дафиновият лист и зърна черен пипер.

Пилешката гозба се задушава 8-10 минути.

Добавят се дробчетата и след малко и бялото вино.

След като ястието се задуши, се доовкусява с нарязания чесън и пушения червен пипер.

Пилето Полини се поднася със задушен ориз със зеленчуци.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар