Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло с шоколадов крем

Пандишпаново руло с шоколадов крем

Пандишпаново руло с шоколадов крем
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Аромат на кафе и вкус на шоколадово пандишпаново руло - какво повече можем да искаме"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр малки
  • захар - 180 г
  • брашно - 180 г
  • какао - 1 с.л. равна
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • есенция бадем - капачка
  • крем
  • прясно мляко - 300 мл
  • течна сметана - 50 мл
  • шоколадов крем - 1 бр. Оле без варене
  • кондензирано мляко - 3 с.л.
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта с миксер, добавя се брашно и бакпулвер, а накрая и есенция бадем.

Разбърква се кексова смес в 1/3 част се сипва какао и разбъркваме да добие равен цвят.

Сипва се бялото тесто върху хартия за печене, отгоре с лъжица се оформят ленти по цялото тесто.

Печем в загрята фурна 180°C до суха клечка и изваждаме върху влажна кърпа.

Навива се по тясната страна на руло и оставяме за кратко да се охлади.

Приготвя се кремът, като в студено прясно мляко и сметана сипваме пакет шоколадов крем без варене и разбъркваме за минута с миксер.

Добавя се кондензирано мляко, разбива се още малко на крем.

Намазва се блатът с шоколадов крем, навива се сладко руло и поставяме в поднос.

Отгоре се намазва с останалия шоколадов крем и поръсваме кокосови стърготини на ленти за декорация.

Нарязва се охладено добре пандишпановото руло на филии и сервираме.

Много е вкусно това пандишпаново руло с шоколадов крем.

Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: