Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Крехко задушен телешки дроб

Крехко задушен телешки дроб

Крехко задушен телешки дроб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Поднесете задушения телешки дроб със салата по избор"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 1 кг
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л. (зехтин)
  • дафинов лист - 3 - 4 листа
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • универсална подправка - 1 с.л. и 1 с.л. соев сос
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, слагам нарязания дроб да се вари.

Когато се получи пяна - сменям водата.

При вече сменената вода добавям дафиновия лист и варя до полуготовност - като разрежа парченце - трябва да не пуща кръв.

След това го изваждаме от бульона и прибавям подправките.

Слагам олиото (зехтина) да загрее. Добавям дроба, млякото и 1/2 ч.ч. от бульона, в който се вареше.

След като всичко изври - сервирам.

Обичам черният дроб на тиган да не е сух, но по желание може и да се допържи.

Крехкият задушен телешки дроб може да се хапне само така или с някакъв сос, но аз си изцеждам лимон - въпрос на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: