Начин на приготвяне
Брашното се пресява. В средата се поставят водата, маята, солта и зехтинът.
Замесва се меко нелепнещо тесто. Поставя се в намаслена купа и се оставя на топло да втаса.
Нарязаните чушки, чесън и лук се блендират по-наедро.
Към каймата се прибавят блендираните зеленчуци, ситно нарязаният магданоз, обеленият и нарязан на ситно домат, кимионът, черният и червен пипер.
Ако е необходимо, сместа се посолява. Обърква се хубаво и се оставя в хладилника за 1 час.
Тестото се разделя на 10-12 равни части, които се разточват на кръгове.
Върху тях се разпределя каймата. Поставят се върху хартия за печене.
Лахмаджунът се пече 6-8 минути на 200 градуса.
Вкусната турска пица Лахмаджун се поднася с лимон, пресни зеленчуци или млечен сос.
Приятен апетит!