Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Турска пица»Лахмаджун - вкусна турска пица

Лахмаджун - вкусна турска пица

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Лахмаджун - вкусна турска пица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Класическа рецепта за турски специалитет - Лахмаджун ако не сте опитвали, време е"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 600 г
  • вода - 300 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • суха мая - 7 г
  • за плънката
  • телешко месо - 500 г смляно
  • чушка - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 2 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. В средата се поставят водата, маята, солта и зехтинът.

Замесва се меко нелепнещо тесто. Поставя се в намаслена купа и се оставя на топло да втаса.

Нарязаните чушки, чесън и лук се блендират по-наедро.

Към каймата се прибавят блендираните зеленчуци, ситно нарязаният магданоз, обеленият и нарязан на ситно домат, кимионът, черният и червен пипер.

Ако е необходимо, сместа се посолява. Обърква се хубаво и се оставя в хладилника за 1 час.

Тестото се разделя на 10-12 равни части, които се разточват на кръгове.

Върху тях се разпределя каймата. Поставят се върху хартия за печене.

Лахмаджунът се пече 6-8 минути на 200 градуса.

Вкусната турска пица Лахмаджун се поднася с лимон, пресни зеленчуци или млечен сос.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: