Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Бриоши за бургери в хлебопекарна

Бриоши за бургери в хлебопекарна

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Бриоши за бургери в хлебопекарна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Най-вкусните бургери се получават с най-вкусните бриоши"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 50 г разтопено
  • захар - 40 г
  • сол - щипка
  • брашно - 350 гр. бяло
  • яйца - 1 бр.
  • суха мая - 7 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам в контейнера млякото, маслото, яйцето (разбито), брашното, в което съм сложила захарта и солта, най-отгоре маята.

Пускам на програмата за тесто, която при мен е 1:15 месене + втасване.

След това оформям малките питки и оставям още малко да втасат.

Мажа с яйце, поръсвам със семена и пека 20-25 мин на 180-190 градуса, като завивам след първите 10 мин с алуминиево фолио.

Охлаждат се бриошите за бургери в хлебопекарна върху решетка и използвам за бургери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: