Вегетарианска Имамбаялдъ с шарени патладжани

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Помощник Готвач
145
1k
416
461
2
01/08/2020
"Невероятния турски специалитет Имамбаялдъ във вегетариански вариант - невероятно! "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо322
  • Преглеждания за месеца320
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните, но не напълно, оставете ги шарени. Нарежете ги на дебели шайби.

Ако ползвате от тъмните патладжани ги посолете и ги оставете да си пуснат горчивата вода, шарените нямат нужда. Нарежете доматите на тънки шайби, чесъна на филийки, и магданоза на ситно.

Намазнете дъното на голяма тенджера и започнете да редите:

Ред патладжани, ред домати, мъничко чесън и обилно магданоз, посолявате и слагате мъничко зехтин.

Повтаряте докато не свършат продуктите. Сипете 2 пръста вода в тенджерата и сложете на среден огън.

Задушавайте докато зеленчуците омекнат и станат много крехки, ако се налага добавете още водичка. Сервирайте вкусната имамбаялдъ, поръсена с пресен магданоз.

Вегетарианската Имамбаялдъ с шарени патладжани е готова.

Четиристранно кухненско ренде от неръждаема стомана 23 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Четиристранно кухненско ренде от неръждаема стомана 23 см
8.80 лв.
Виж ››

Верен помощник за всяка домакиня - висококачествено ренде с четири различни страни, с чиято помощ ще готвите с лекота

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар