Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Сиропиран орехов сладкиш с глазура

Сиропиран орехов сладкиш с глазура

Сиропиран орехов сладкиш с глазура
Снимка: Румяна Салалийска
1 / 4
06/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"И хапка по хапка сиропираният орехов сладкиш изчезна от чинията"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 70 г
  • ванилия - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • масло - 40 г
  • олио - 4 с.л.
  • орехи - 50 г смлени
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 300 г
  • ЗА СИРОПА
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • белтъци - 3 броя
  • захар - 50 г
  • орехи - 50 г смлени
  • сладко от малини - 2 с.л.
  • ЗА ДЕКОРАЦИЯ
  • бисквити - 2 броя
  • орехи - 10 г нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиропиран орехов сладкиш - за делник и празник.

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме ванилията, канелата и предварително разтопеното масло с олиото.

Смиламе орехите и ги добавяме към сместа.

Накрая добавяме пресятото брашно с бакпулвера и разбъркваме добре.

Готовата смес изсипваме в намазнена тавичка.

Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за 15-20 минути.

За сиропа ореховия сладкиш сипваме водата в дълбок съд, добавяме захарта и лимоновия сок.

След като захарта се разтопи, оставяме сиропа да ври за 10-15 минути на средна температура.

За глазурата разбиваме белтъците на сняг и малко по малко добавяме захарта.

Към готовата белтъчна смес прибавяме смлените орехи и разбъркваме.

Отделяме малка част от глазурата и я смесваме със сладко от малини.

Сиропираме охладения сладкиш с топлия сироп, намазваме обилно с глазура и декорираме с натрошени любими бисквити и нарязани орехи.

Разкошен сиропиран сладкиш - трудно някой може да му устои!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: