Начин на приготвяне
Сиропиран орехов сладкиш - за делник и празник.
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме ванилията, канелата и предварително разтопеното масло с олиото.
Смиламе орехите и ги добавяме към сместа.
Накрая добавяме пресятото брашно с бакпулвера и разбъркваме добре.
Готовата смес изсипваме в намазнена тавичка.
Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за 15-20 минути.
За сиропа ореховия сладкиш сипваме водата в дълбок съд, добавяме захарта и лимоновия сок.
След като захарта се разтопи, оставяме сиропа да ври за 10-15 минути на средна температура.
За глазурата разбиваме белтъците на сняг и малко по малко добавяме захарта.
Към готовата белтъчна смес прибавяме смлените орехи и разбъркваме.
Отделяме малка част от глазурата и я смесваме със сладко от малини.
Сиропираме охладения сладкиш с топлия сироп, намазваме обилно с глазура и декорираме с натрошени любими бисквити и нарязани орехи.
Разкошен сиропиран сладкиш - трудно някой може да му устои!