Начин на приготвяне
Печурките се измиват добре. Отстраняват им се пънчетата.
Нареждат се в тава като кошнички. Слага се по парченце масло във всяка гъба.
Кашкавалът се нарязва на кубчета с големи на отворите на гъбите. Слага се по парче кашкавал. Поръсва се със сол.
Пече се до готовност на гъбите и запичане на кашкавала.
От каймата се оформят кюфтенца. Овалват се в брашно. Загрява се олио. Кюфтенцата се пържат.
Краставицата се измива и обелва. Нарязва се в купа на 2 по дължина. Всяко от парчетата се нарязва на филийки.
Чери доматите се измиват и разполовяват. Лукът се почиства и измива. Нарязва се на ситно. Добавя се. Салатата се овкусява със сол, олио и оцет. Разбърква се.
В чиния редим биреното мезе - слагат се от гъбите и кюфтетата. Добавя се от салатата.
Бирата вече е студена и порцията мезе за бира е готова.