Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена чорба от печурки

Гъбена чорба от печурки

редакция:
Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Гъбена чорба от печурки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Винаги имаме място за купичка гъбена чорба от печурки."

Необходими Продукти

  • печурки - 250 г
  • моркови - 2 бр. средни по големина
  • лук - 1 глава кромид
  • целина - 1 стрък
  • ориз - 2 с.л.
  • сметана - 150 мл за готвене
  • магданоз - щипка
  • естрагон - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбена чорба от печурки, която е и много полезна.

Нарежете на ситно лука, моркова и целина. В тенджерка налейте 1 кафяна чашка зехтин, сложете зеленчуците, захлупете съда и задушете за 10 мин. разбърквайки от време на време. Към задушените зеленчуци прибавете нарязаните на филийки гъби.

Налейте около 1 л топла вода. Посолете и варете супата 15 мин. след което добавете ориза и довършете готвенето на гъбите със зеленчуци. Овкусете с щипка наситнен магданоз, естрагон и щипка черен пипер.

Отстранете тенджерата от котлона и излейте на струйка сметаната, като бъркате енергично с телена бъркалка. Поднесете ароматна супа от гъби гореща. Много вкусна чорба се получи!

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за гъбена чорба или вкусна гъбена крем супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нищо не сте разбрали. Когато се чете трябва и да се мисли! Първо се задушава, после ври 15 мин., след това се слага ориза. На него му трябват още 10-15 мин. И какво, няма да се свари лука ли? Кокалите му ли ще варите!
25.11.2024 09:47
1
1
Анонимен
Анонимен
Картинката е на застроена супа. За 15 мин нито лук, нито морков, нито гъба може да уври!
17.11.2023 04:00
5
3
Анонимен
Анонимен
Някак си с гъбите ми се връзват, масло, черен пипер и копър.
18.06.2023 20:28
3
1
Анонимен
Анонимен
Много обичам да си я права
30.05.2023 22:25
1
Анонимен
Анонимен
Вчера направих тая супа - стана супер вкусна ! Целината придава на съдебната супа един МНОГО приятен аромат !
26.06.2022 11:36
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
За 15 мунути лукът даже и запържен е суров !
26.03.2022 09:03
4
7