Начин на приготвяне
След като цяло пиле се почисти и измие, се отрязват крилата.
Разрязва се през гръдната кост и се разперва. Пилето се поставя в найлонова кесия и се начуква с дървено чукче.
В купичка се поставят смачканите скилидки чесън, зехтина, черния и червен пипер, и солта. С тази марината се намазва цялото пиле.
Запалва се барбекюто, като трябва да има повече жарава.
Първоначално пилето се поставя с кожата нагоре, като периодично се обръща. Пече се на по слаба жарава.
След като пилето се опече до златисто, се поставя в тава и се похлупва с друга тава.
Поднасяме печеното пиле с печени зеленчуци на жар.
Да ви е вкусно!
Винаги е добра идея да си приготвите Печено пиле на барбекю!