Начин на приготвяне
Пипера измиваме, почистваме от дръжките и го печем. Поставяме го в съд с капак да се задуши.
Доматите почистваме от ципите и ги смиламе. Пипера обелваме и също смиламе.
Лютите чушки (количеството е по-избор) нарязваме на ситно.
В дълбок съд слагаме доматите и изваряваме, добавяме нарязаните люти чушки и смлените червени чушки.
Варим още около 15 минути. Накрая добавяме олиото, захарта, сол на вкус и целите чорбаджийски чушки.
Варим нашата домашна лютивка още 10 минути. Добавяме нарязания на ситно магданоз.
Отнемаме от котлона, пълним бурканчетата с лютивка. Стерилизираме за 10 минути от завирането на водата.
Вадим бурканите и обръщаме с капачките надолу.
Лютивката със сурови чушлета е готова!