Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Апетитки»Лютивка със сурови чушлета

Лютивка със сурови чушлета

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Лютивка със сурови чушлета
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
230 мин.
Порции
15
"Ние нямаме търпение да опитаме лютивката със сурови чушлета"

Необходими Продукти

  • домати - 5 кг
  • чушки - 2.5 кг червени
  • чорбаджийски чушки - 1.5 кг
  • люти чушки
  • захар - 3 с.л.
  • олио - 200 мл
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пипера измиваме, почистваме от дръжките и го печем. Поставяме го в съд с капак да се задуши.

Доматите почистваме от ципите и ги смиламе. Пипера обелваме и също смиламе.

Лютите чушки (количеството е по-избор) нарязваме на ситно.

В дълбок съд слагаме доматите и изваряваме, добавяме нарязаните люти чушки и смлените червени чушки.

Варим още около 15 минути. Накрая добавяме олиото, захарта, сол на вкус и целите чорбаджийски чушки.

Варим нашата домашна лютивка още 10 минути. Добавяме нарязания на ситно магданоз.

Отнемаме от котлона, пълним бурканчетата с лютивка. Стерилизираме за 10 минути от завирането на водата.

Вадим бурканите и обръщаме с капачките надолу.

Лютивката със сурови чушлета е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: