Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Яхнии»Пресен зелен фасул без домати с пилешко от 1927 г.

Пресен зелен фасул без домати с пилешко от 1927 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пресен зелен фасул без домати с пилешко от 1927 г.3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Добър апетит с една неостаряваща рецепта за пресен зелен фасул"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг пресен
  • лук - 2 бр.
  • пушен червен пипер - 2 с.л.
  • пилешко филе - 700 г
  • олио
  • масло
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се измива много добре.

Почиства се от връхчета и конците.

Нарязва се на дребни парченца.

Слага се в тенджера и се залива със студена вода.

Вари се 30 мин под капак на среден огън.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Прибавя се към врящият фасул. Вари се 30 Мин.

Пилешкото филе се измива много добре, почиства се от ципите.

Нарязва се на парчета. Прибавя се към фасула и се залива с олио. Вари се 10 Мин.

Прибавя се солта и червения пипер.

Вари се 20 мин, след което котлонът с вкусната яхния се изключва.

Прибавя се парче масло и ситно нарязаният магданоз.

Пресният зелен фасул без домати с пилешко от 1927 г. се похлупва с капака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: