Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кебап»Патладжан кебап с кайма

Патладжан кебап с кайма

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Патладжан кебап с кайма
Снимка: Христинка Колева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Патладжан кебап с кайма - интересна рецепта, която нямаме търпение да изпробваме"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • кайма - 500 г
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • зелени чушки - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 кг
  • магданоз
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио се запържват дребно нарязаните лук, пиперки и морков.

Доматите се обелват и нарязват на дребно. Прибавят се към другите зеленчуци и около 100 мл вода. Сосът се готви почти до готовност, като накрая се прибавя нарязания чесън.

Каймата се омесва с черния пипер, кимиона и чубрицата. Оформят се малки кюфтенца.

Патладжанът се нарязва на колелца, като разреза не трябва да бъде до долу. Посолява се и се оставя да се отцеди горчивата вода. Измива се отново.

В прорезите се поставят кюфтенцата. Патладжаните се разполагат в глинен гювеч и се заливат със соса.

Гювечът се захлупва и се поставя в студена фурна на 200 градуса. След като кебапът започне да се пече, фурната се намалява на 180 градуса и се пече 1 час.

Приятен апетит!

Патладжан кебапът с кайма е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: