Начин на приготвяне
Нарежете контрафилето на филийки и ги начукайте. Натрийте ги със сол и черен пипер.
Разбийте с телена бъркалка белтъците и горчицата. Добавете щипка сол и индийско орехче на вкус.
Оваляйте всяка пържолка в брашно, потопете в белтъчната смес и изпържете виенските шницели в средно сгорещено олио.
За приготвянето на ароматното масло Ви трябват 250 г меко краве масло (стайна температура), към което се добавят листенцата майорана, рендосаната кора лимон и подправките.
Намачквате добре с виличка и съхранявате в бурканче в хладилник.
Листенцата прясна майорана се накисват за поне 30 мин в студена вода, преди да се добавят към маслото.
При поднасяне намажете виенския шницел с ароматното масло.