Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Виенски шницел с ароматно масло и пържени картофки

Виенски шницел с ароматно масло и пържени картофки

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Виенски шницел с ароматно масло и пържени картофки
Снимка: Ася Заевска
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Има някои съставки, които просто вървят ръка за ръка - като виенския шницел и пържените картофки"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 1 кг
  • белтъци - 5 бр.
  • горчица - 1 с.л.
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
  • За ароматното масло
  • краве масло - 250 г
  • майорана - 1/2 ч.ч. прясна (само листенца)
  • сол - 1 щипка
  • индийско орехче - 1/2 к.л.
  • лимонова кора - на 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете контрафилето на филийки и ги начукайте. Натрийте ги със сол и черен пипер.

Разбийте с телена бъркалка белтъците и горчицата. Добавете щипка сол и индийско орехче на вкус.

Оваляйте всяка пържолка в брашно, потопете в белтъчната смес и изпържете виенските шницели в средно сгорещено олио.

За приготвянето на ароматното масло Ви трябват 250 г меко краве масло (стайна температура), към което се добавят листенцата майорана, рендосаната кора лимон и подправките.

Намачквате добре с виличка и съхранявате в бурканче в хладилник.

Листенцата прясна майорана се накисват за поне 30 мин в студена вода, преди да се добавят към маслото.

При поднасяне намажете виенския шницел с ароматното масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: