Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Паеля»Паеля с пилешко и свинско

Паеля с пилешко и свинско

Паеля с пилешко и свинско
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
21/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Месце да искате в тази паеля - има и пилешко, и свинско, и други вкусни нещица"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г нарязано
  • свински ребра - 6 - 7 бр. малки парчета (нарязани)
  • чушки - 1 бр. червена
  • зеленчуци микс - 1 пакет замразени (боб, зелен боб и др.)
  • ориз
  • сол
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • шафран
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете домата и пресовайте чесъна вътре. Заделете за после. Измийте месото - и пилешкото, и свинските ребърца. Изцедете хубаво от водата.

Загрейте тавата за паеля със зехтин и запържете чушките, нарязани на ленти. Извадете и заделете. Сложете месото. Пържете до златисто.

Запърженото месо отместете по страничните части на паелята и добавете в средата зеленчуците. Тях пържете до омекване.

Сложете настърганите домати и разбъркайте всичко заедно. След няколко минути налейте вода. Изчакайте паелята с пилешко да заври и сложете солта и пилешкия бульон.

Трябва да е една идея по-солено, защото като сложите ориза и той ще поеме от солта. Варете на среден котлон до готовност на месото.

Долейте с вода и изчакайте да заври. Сложете ориза и шафрана. Оризът няма мярка. Слага се на кръст, докато се изравни с водата. Това е перфектната доза.

Разбъркайте и подредете чушките под формата на слънце. Намалете и оставете на слаб котлон да се сготви и остане без вода.

Готовата паеля с пилешко и свинско изключете. Покрийте с капак и оставете за 5 минути. Сервирайте в подходящи чинии топла с парче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: