Начин на приготвяне
Свинското сърце се почиства, измива и се разрязва, така че да се получи дълго парче. Покрива се обилно със сол и се оставят така 3 дена.
След като минат 3 дена, се измива, накисва се във вода, колкото да го покрие за 1 час, след което се излива водата и се добавя нова вода с 2-3 с.л. оцет.
Свинското сърце се кисне така за още 3 часа. Когато минат тези часове, водата се излива и отново го изкисваме в нова вода за поне 30 минути, за да не стане много солено и да няма миризма на оцет.
Накрая, върху вестник сипваме черен пипер, червен пипер, пушен пипер и съвсем малко чубрица (аз я добавям, защото я харесвам, ако искате не я добавяйте) - достатъчно, за да оваляме хубаво свинското сърце.
Пробиваме дупка с игла и конец, за да може да е удобно да закачим да се изсуши нашата домашна пастърма. Закачаме на проветливо място, но не на пряко слънце за 2-3 дена.
Проверявайте пастърмата и я приберете в торбичка и в хладилник, след като стане готова за ядене. Получава се страхотно мезе за вино.
Да ви е вкусно с домашната пастърма от свинско сърце!
Коментари